Klaszterhálózat fejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében

Loading...
Thumbnail Image
Date
2014
Authors
Lados, Mihály
Süle, Edit
Tóth, Tamás
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Universitas-Győr Nonprofit Kft
Abstract
A gazdaságban az egyes szereplőkhöz tartozó üzleti és egyéb kapcsolatok hálózata megmutatja a vizsgált résztvevők beágyazottságát. A beágyazottság mértéke nemcsak az aktuális szereplő számára, hanem a külső környezetnek (település, régió) is szolgál hasznos információkkal a helyi gazdasági működés módjáról és jellegzetességeiről. A hálózatosodás elméleti szakirodalmi összefoglalásának bázisán, majd a gyakorlatban fellelhető hálózatosodási modellekből kiindulva, a tanulmány Győr-Moson-Sopron megye vállalati hálózatosodásának helyzetfeltárása után egy olyan elméleti klaszterfejlesztési modellt dolgoz ki, amely a meglévő adottságok és potenciális lehetőségek bázisán a gyakorlatban is adaptálhatóvá válik.
Description
Keywords
klaszterek , klaszterhálózat , gazdasági klaszterek , gazdaságfejlesztés , hálózatok , gazdasági hálózatok , beágyazottság , Győr-Moson-Sopron megye
Citation
Lados M (szerk.) A gazdaságszerkezet és vonzáskörzet alakulása. Győr: Universitas-Győr Nonprofit Kft., 2014. pp. 189-200. (A Győri Járműipari Körzet, mint a térségfejlesztés új iránya és eszköze c. kutatás monográfiái; 5.) (ISBN:978-615-5298-44-8)