A centrope régió közlekedésfejlesztési kihívásai és lehetőségei Győr-Moson-Sopron és Vas megye számára

Loading...
Thumbnail Image
Date
2013
Authors
Jóna, László
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola
Abstract
A centrope régió dinamikus integrációjának köszönhetően az utóbbi években jelentősen megnövekedett a személy- és teherforgalom az egész régióban. Az osztrák előrejelzések alapján pedig Ausztria határ menti forgalma a centrope országokkal közös határszakaszain lényegesebben nagyobb növekedést fog mutatni a többihez képest. Mindezt a centrope valamennyi tagrégiója is felismerte, valamint azt, hogy közös infrastruktúrafejlesztés nélkül nem jöhet létre fenntartható közlekedés a négy ország között. Ezért elkészítették az első közlekedésinfrastruktúra felmérést az egész centrope térségre, majd erre támaszkodva egy stratégiai kerettervet. Ez a keretterv tartalmazza a legszükségesebb fejlesztéseket a centrope régióra, melybe beletartozik Magyarország is. A tanulmány ezért azt mutatja be, melyek azok a kihívások, és lehetőségek melyekkel a magyar régiók szembesülhetnek a jövőben centrope-on belül.
Description
Keywords
közösségi közlekedés , közlekedés - vasúti , közlekedés - közúti , infrastruktúra fejlesztés , Győr-Moson-Sopron megye , Vas megye
Citation
Rechnitzer J, Somlyódyné Pfeil E, Kovács G (szerk.) A hely szelleme - a területi fejlesztések lokális dimenziói: A Fiatal Regionalisták VIII. Konferenciáján elhangzott előadások. Konferencia helye, ideje: Győr, Magyarország, 2013.06.19-2013.06.22. Győr: Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola, 2013. pp. 256-270. (ISBN:978-615-5391-10-1)