A keleti végek regionalistája: A 70 éves Baranyi Béla köszöntése

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Authors
Rechnitzer, János
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar; Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Abstract
Az évfordulós köszöntő tanulmánykötetek ortológiájához hozzátartozik, hogy egy-egy, a megtisztelt személy munkásságához kapcsolódó dolgozatot ajánlunk fel a szerkesztőnek, mondván valamilyen módon és formában hatott a köszöntött a tudományos munkánkra. Magam ezt most nem így teszem, mert azok a kutatási kérdések, amelyekkel Baranyi Béla foglalkozott egyrészt már nincsenek az érdeklődésem kereszttűzében, így a határ mentiséggel elemzésétől közel 15 éve elhúzódtam. A másik téma, az Alföld, különösen annak is északi övezetei szerkezete, fejlődése, belső sajátossága ugyan mindig érdekeltek, de érdemi kutatásokat ebben a témában sem folyatattam. Így aztán Béla köszöntésének a klasszikus formáját választom, leírom, regisztrálom azokat a benyomásokat, érzéseket, amiket a vele való közel 20 éves intézeti, vezetői, kutatói, emberi múltból bennem leülepedett, egyben a regionalista nagygenerációjának tagjaként vele együtt megéltünk.
Description
Keywords
Baranyi Béla
Citation
Tamás J, Popp J (szerk.) Baranyi Béla 70.: A kapocs. Debrecen: Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar; Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, 2016. pp. 296-299. (ISBN:978-963-473-931-9)