Az Alföld nagyrégió lehetőségeiről - az ezredforduló előtt és után történt változásokhoz fűzött megjegyzésekkel

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Authors
Csatári, Bálint
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar; Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Abstract
Ez a tudományos esszé a szerzőnek az Európai Unióhoz történt csatlakozásunk évében készült, a nagyrégiók lehetőségeiről szóló és a Falu-Város-Régió folyóiratban megjelent cikkét értékeli újra, abban a szellemben, ahogy egy kutatói közösség anno együtt gondolkodott a régió felemelkedésének lehetőségeiről és problémáiról. Ennek a közösségnek aktív és vezető tagja volt a kötet ünnepeltje és a szerző is. Az egykor megfogalmazott és megjelent hat oldalas kis írás alkalmasnak tűnt arra, hogy olvasmányos formában hívja fel a figyelmet néhány kulcsproblémára. Az eredeti szöveghez 2016-ban, tehát 12 év elteltével dőlt betűvel főztem hozzá aktuális kommentárokat, adatokat, megjegyzéseket. Remélem alkalmas lesz arra, hogy Baranyi Béla professzorral közösen végzett negyedszázados munkánknak egyfajta sajátos emléket állítson ebben a könyvben.
Description
Keywords
Alföld , Alföld kutatása
Citation
Tamás J; Popp J (szerk.) Baranyi Béla 70.: A kapocs. Debrecen: Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar; Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, 2016. pp. 80-91. (ISBN:978-963-473-931-9)